mandag 16. juli 2018

Rødkittost

Rødkittost er ost som modnes med rødkitt. Kitt er en blanding av bakterier, gjær og melkesopp som vokser på overflaten av en del oster under . Fargen kommer av at osten vaskes med saltlake med jevne mellomrom. Kittmodnet ost er en fellesbetegnelse på ost hvor modningen skjer fra overflaten og innover.


Den ferdigformede osten påføres en bakteriekultur på overflaten . Eiker Holtefjell En eksklusiv, fast, modnet lagringsost med rødkittskorpe.

Kommer i tre modningsgrader, tre til seks mn seks til tolv mn og over ett . Den har en moden, rund smak og myk konsistens. På norsk blir det rødkittost. Solglad gjør seg godt på ostebordet.


Personlig så definerer jeg den som myk, men den er visst offisielt halvfast. Disse ostene med vasket skorpe har en tendens til å tøffe . Oster der modningen skjer fra overflaten og innover ved hjelp av en rødkittkultur. Halvfast til fast rødkittost Lokalmat - Bransjeportalen for lokalmat for hele Norge - Matmerk.


Osten er surret med granbark rundt kanten, og dette gir osten en særegen smak ved oppvarming.

SMAK RØDKITTOSTER MED VIN. Denne kvelden vi ta for oss et rikt utvalg av rødkittoster. Disse smaksrike og kraftige ostene varier stort i smak og konsistens. Norskprodusert fast rødkittost som er lagret over et år slik at smaken virkelig har fått utvikle seg.


Chaumes er en bløt rødkittost produsert av pasteurisert kumelk, i område øst for Bordaux i VestFrankrike. Pan er en klassisk halvfast rødkittost på den myke siden. Ystet upasteurisert på dagsfersk melk og er økologisk godkjent. Rød Geit - rødkittost på geitemelk lagret ca mnd - Ruslåtten.


Her kjøper Jarle og Rakel melken fra naboen Ole som driver etter samme høye etiske standard og . Lord Garvagh ( rødkittost ) - Rueslåtten. Dette er en halvfast kumelksost med vasket skorpe. Port salut er for eksempel halvfast, men den er også en rødkittost.


I tillegg til å kjenne til kategoriene bør du derfor bli kjent med hver enkelt ost som du ønsker å. Munkeby er en rødkittost som stinker sure sokker og smaker himmelsk. Munkene som lager osten mener den er aller best bare med hjemmebakt brød og litt . Her sjekker inspiserer Lise osten Konrad ( rødkittost vasket i imperial stout fra Lervig Aktiebryggeri) nede i kjelleren i Ysteriet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg