tirsdag 12. juli 2016

Tining av reker med sukker og salt

Christer Berens deler sin super- reke - tine -metode. Følgende oppskrift henger oppslått i min SPAR- butikk på Skotterud i Eidskog. Har dobbel- og trippelsjekket. Det er ikke vanskelig å tine reker , selv ikke når man har dårlig tid.


Med dette enkle trikset lykkes du hver eneste gang.

Smart triks når du vil tine reker i en fei - og når du har god tid. Du kan også hive en neve eller to med salt i vannet. Anbefalt opptiningsmetode for frosne reker er langsom tining i kjøleskap, helst over.


Det eksisterer et tips om å bruke kokende vann med salt for å bevare . Slik tiner du rekene i full fart. Ha gjerne litt salt i vannet, for smakens skyld. Varmt vann er døden for kokte reker altså, da blir de ikke gode!

Kok opp vann med sukker og salt. Kokende varmt vann med salt oppi. Må kun ligge til de akurat er tinet og så kjøler du ned med kaldt vann. Det har hvertfall fungert ved krise her.


Reker i chiliaioli - fantastisk smaksbombe …. Men hva gjør du når gjestene ringer på, og du står der med en pose stivfrosne reker du har . Kjøtt blir saftigere og smaker bedre om du tiner det raskt. Frosne grønnsaker kan du gjerne tine ekstra raskt, ved for eksempel å legge dem i kokende vann. Tiner du dem riktig, behøver ikke rekene å være kjedeligere enn de ferske. Mange ønsker å unngå for mye sukker og sødme når de skal spise reker. Har hørt at rekene blir best som man tiner de slik, og vil gjerne prøve det :).


Tin rekene i kaldt vann, en neve salt og en neve sukker. Det finnes mange måter å tine frosne reker på, men dersom du ønsker å bevare. La rekene koke i to minutter, og ha de deretter rett over i . Enten du har vært tidlig ute og kjøpt frosne reker i god ti samme dag, eller bare noen timer før middagen skal.


Enten du har glemt å tine rekene eller kjøpt dem i siste liten, kan du fortsatt nyte et deilig rekemåltid.

Mangler: sukker tine reker sukker salt realityruzinov. Stekt andebryst med godt tilbehør og … tining av reker med sukker og salt. Tining av reker - Har man invitert til fest, og reker skal være en del av menyen, bør . Den aller beste måten å tine reker på krever at du planlegger litt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg