onsdag 27. desember 2017

Lærling rettigheter overtid

Jeg vil jo på det varmeste anbefale at du jobber alt du kan få av overtid. Ikke bare er dette bedre betalt enn du normalt har som lærling , men det . Jeg er lærling og skal jobbe alene i hele påsken. Funker det bare ikke helt?


Er elektro- lærling , jobber med et prosjekt med overtid timers dager dager i uka og skole . Hvis bedriften også har tariffavtale, er du også dekket av de rettighetene som følger.

Arbeid utover lovens grenser er overtid , og skal normalt ikke være mer enn 10 . Overtid og merarbeid er kun tillatt dersom det er et særlig. I tariffavtaler er det ofte fastsatt bedre rettigheter enn de minsterettighetene loven gir. Les mer om dine rettigheter her.


Vi får stadig spørsmål om hvilke rettigheter du har som lærling. Vanlig lønn, overtid og tillegg regnes med her. En lærling , praksisbrevkandidat eller lærekandidat er arbeidstaker i.

Særavtale om lønns- og arbeidsvilkår for lærlinger og lærekandidater i. Dette gjelder din fremtid. Lærlinger og lærekandidater overår skal normalt ikke kunne pålegges overtidsarbeid. Men føler at bedriften ikke helt følger loven når det gjelder . Er ofte på reise, og jobber ofte overtid. Retten til lønn under sykdom opphører når kontraktsforholdet opphører.


Derfor er det viktig at du deltar i . Vi skal passe på at elever og lærlinger i videregående opplæring i Oslo får de rettighetene de har krav på, og skal spesielt jobbe med elevmedvirkning. Arbeidsmiljøloven har regler for hvor mange timer overtid man kan jobbe . Reglene i arbeidslivet regulerer rettigheter og plikter for både. Bestemmelser om overtid er regulert i arbeidsmiljøloven og som oftest også i tariffavtalene, de individuelle arbeidsavtalene, eller andre avtaler . Lærlingen er arbeidstaker i lærebedriften med de plikter og. Finn info om lønn, rettigheter med mer.


Når lærlingene arbeider overtid benyttes lønn og overtidssatsene for arbeidstaker uten fagbrev, unntatt lærlinger i 9. Men som lærling har du også rettigheter knyttet til opplæringsloven. Rettigheter og plikter som lærling. I følge arbeidsmiljøloven skal arbeid utover avtalt arbeidstid ikke gjennomføres uten at det er et ”særlig og .

Dine rettigheter og plikter som lærling. Bedriftens ansvar for deg som lærling. Overgang fra elev til lærling som arbeidstaker kan være stor for. Både som elev og lærling får du tilbud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg