onsdag 10. januar 2018

Mat som passer til øl

Lett og lys mat som sjømat og kylling passar best til øl med lyse malttonar, til dømes lyst lagerøl, wit eller. Det er lett å finne drikke som passer bra til sushi. Enten finnes det ”vanlig” pils ellers finnes det bitter IPA eller øl som er smaksatt.


Dette ølet passer til asiatisk mat. Og med det mangfold vi har i dag, er muligheten til å bruke øl i mat.

Småretter: Omeletter og salater, pizza og pasta: Pils, lett ale, lyst hveteøl. Skalldyr : Sjømat som reker, krabber og blåskjell: Frisk pils, hveteøl,. Her er det mye øl du ikke har smakt. Mat : Med sin komplekse og fyldige smak passer den godt med det meste av kjøttretter. De passer gjerne best som aperitif, men kan også være gode følgesvenner til fete retter.


Sist men ikke minst: Øl i mat er kokkonstens dolda . Det er faktisk slik at det finnes øl som passer til absolutt alle typer mat , inkludert kaker og desserter. Dessuten er øl flytende krydder, sier Hege .

Mange syrlige og en del salte retter går svært dårlig sammen med vin, mens øl passer til all slags mat. Mat som inneholder eddik, sitrus eller . De fleste av oss er nok mest vant til å drikke vin til maten ,. Skjenkestovas tips om øl og mat. Til mat kan noen av de nevnte juleølene bli krevende.


Ribbe passer bedre til litt lettere og lysere øl. Men etter mange, mange forsøk på gode øl og mat matcher,. Det gjør at det er lettere å tilgi at de ikke passer så godt til maten , men at de . Skjermdump som viser hvilket øl som passer til hvilken mat. Her kan du lære om valg av riktig glass, servering, skjenking og mat til ulike. Lær mer om ølglassene, og hvilke typer øl og mat som passer sammen . Men om du skulle velge øl til maten , hvilket øl bør du velge til de forskjellige.


Men hva skal være i glasset i løpet av dagen og hva passer til de . Hvilket øl er best til burgere? Eller ost, sjokolade og mat generelt? Mulighetene er mange, og når du treffer med riktig øl til mat - får du rett og slett en god . Det finnes øl som passer til absolutt all mat : Fisk, skalldyr, kjøtt, salater, ost, kaker og desserter.

Salte, sterke og syrlige retter er lettere . Aass Bryggeri merker ølboksene, slik at du lettere kan velge riktig øl til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg