mandag 19. juni 2017

Shunt i hjernen

Sentralt i hjernen finnes et sammenhengende system av væskefylte hulrom,. Ved hydrocefalus er det for mye hjernevæske i hjernen. For å unngå skadelige følger av forhøyet trykk i hjernen blir det som regel operert inn en såkalt shunt.


Noen ganger kan man også opereres med . Bekreftes det at du har hydrocefalus, blir du tilbudt anleggelse av shunt.

Ordet hydrocephalus kommer opprinnelig fra de greske ordene “hydro” som betyr. Ein shunt er ein kunstig eller naturleg anastomose, eit hol eller ei trong opning. Jeg kommer til å uttale navnet Mil (som vi sier eks: du er 1o mil unna) og ian.


Datteren min skal utredes for vannhode. Noen som har barn med diagnosen hydrocephalus? Flere resultater fra forum. Hydrocefalus og shuntsvikt - Pediatriveiledere - Helsebiblioteket.

Bufret Ved både kommuniserende og ikke-kommuniserende hydrocefalus kan CSF ledes ut av hjernens hulrom til et alternativt resorpsjonsapparat ved hjelp av en . Pasienten var en år gammel gutt med moderat cerebral parese og hydrocephalus (vannhode). Han hadde innlagt shunt (dren) fra hjernens. Men hva skjer egentlig i hjernen når man har hydrocephalus?


VA- shunt ( ventriculoatrial shunt ) – shunten legges fra en ventrikkel hjernen til . Det var mye væske rundt hjernen , som presset på hodeskallen hennes. Ved hjelp av et shuntsystem vil man å føre CSF ut av hjernen , og avlede til et alternativt . Dette blir behandlet ved å operere inn en plastslange med ventil ( shunt ) i et av . Rundt hjernen og ryggmargen sirkulerer det hjernevæske (spinalvæske). Det produseres ny hjernevæske hele tiden og overflødig væske tømmes i blodkarene.


De fleste børn og unge har fået indopereret en shunt (ventil) til hjernens hulrum. Denne shunt består af en tynd slange med et lille kammer. Fakta Vand i hovedet betyder for meget hjernevæske i hjernen Man kan. Den metode, man oftest bruger, er at indoperere et dræn – af mange også kaldet en shunt.


Det er en lille slange, hvor man lægger den ene ende ind i hjernens. I kraniet er hjernen omgivet af et støddæmpende lag hjernevæske.

Ultralydsscanning: Lydbølger med høj frekvens kan bruges til . Shunt : Engelsk ord for dræn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg