onsdag 28. september 2016

Dybde kloakkrør

Hvis du ikke får lagt røret i frostfri dybde så legg isolasjonsplater over slik at ikke telen går så dypt. Fyll først rundt røret med drenerende masser. Har fått lekkasje i ett kloakkrør og skal legge nytt rør på en annen trase. For det andre skaper for mye dybde av kloakkrør risikoen for brudd fatigue på manifolden.


Det vil si at røret kan ganske enkelt ikke motstå jordtrykket som et . Reikvam mener at det har vært for mye fokus på dybden rørene blir lagt på.

Han mener det nå er et behov for at bransjen og fagfolk ser mer på . Frostfri dybde oppgis av kommunen. Under arbeidets gang skal alle rør holdes forsvarlig lukket. Ledninger gjennom grunnmur skal som hovedregel ikke støpes.


Vannledninger og avløpsrør installeres tradisjonelt på frostfritt dybde for å unngå at rørledninger fryser. Dype rørgrøfter som når langt under grunnvannsnivå, kan . Et av de vanskeligste problemene som skal løses ved bygging av utendørsnett, er på hvilken dybde å legge kloakkrøret i bakken. Hvordan legge rørledningen?

Er ikke det samme rørene det vel? Her har vi samlet en del problemstillinger. Mange av de dreier seg om private stikkledninger. Felles for disse er at eier er ansvarlig for utbedringer av eventuelle . Denne anvisningen omhandler dimensjonering av avløpsrør i bygninger.


Materialer, utførelse og montering er beskrevet i Byggdetaljer 553. Grøft graves i full dybde helt frem til stolpen. Går det eksisterende jordkabel opp i stolpe, skal jordkabelen opp på samme side av stolpe som denne. Utgraving cirka meter dybde og 2xmeter bredde. Inkl pukk og legge tilbake jord.


Innkjøring minigraver direkte til punkt. Overdekning over topp rør skal normalt være frostfri dybde , men skal som hovedregel ikke. Vann- og avløpsledninger skal fortrinnsvis ligge på frostfri dybde. Detaljkrav – Prosjektdokumentasjon. Kommunen skulle lukke bekken i en sådan dybde at den kan benyttes som.


Hva således angår kravet på senking av kloakkrørene , skulle dette arbeide ha . Grave tilgang til kloakkkeør.

Jeg fyller selv masse tilbake da usikker når rørlegger . Bestemmelse av dybden til grøften - i henhold til regulatoriske dokumenter skal den være større . Varme fra strømmende vann. Valg av ledningstraséer og grøftedybde 6. Hvor mye isolasjon skal man bruke?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg