fredag 8. juni 2018

Kan man utføre rørleggerarbeid selv

Men hva kan du så gjøre selv hjemme? Stadig vekk får jeg høre at det er ulovlig å gjøre rørleggerarbeid selv , men hvor får de det fra? I plan og bygningsloven står det at man skal . Er du praktisk anlagt, kan du i prinsippet gjøre det aller meste selv.


Her er fallgruvene du må styre unna.

Hva kan man gjøre av rørleggerarbeid selv ? Rørleggerarbeid er ikke like strengt regulert som elektrikerarbei men det bør også utføres av profesjonelle. Derfor har jeg laget en oversikt over arbeid du kan gjøre selv. Hva har man lov til å gjøre selv av arbeid med vann og strøm?


Jeg har begynt å pusse opp huset mitt, og kan tenke meg å gjøre mest mulig selv. Huset eller leiligheten din har flere rørsystemer, både synlige og mindre synlige. Du kan fortsatt gjøre enkle ting selv , som innredningen av våtrommet.

Velg aldri en rørlegger som ikke har en adresse som du kan henvende deg til. Du må ha en rørlegger til å plugge rørene før du kan fortsette med å. Det er ikke alt du bør gjøre selv : Sjekk hva du må få hjelp av fagfolk til . Sjekk om du bør ringe rørlegger eller om du kan skru den til selv. VANNSKADER: Slett rørleggerarbeid utført på egenhånd kan gi lavere erstatning.


Det man derimot har mulighet til , er å utføre arbeid på utstyr som ikke er koblet til strømnettet. Er du litt handy, er det mange ting du har lov til å gjøre selv når du pusser opp. Men det meste av overflatearbeid på boligen din kan du utføre selv ,. Alt vedlikehold og oppussing kan du også i utgangspunktet gjøre selv.


Men hold deg unna rør og elektrisk anlegg. Ja, selv gulv kan du legge selv uten å gjøre feil. Det har hendt at vannskader skyldes at folk har gjort rørleggerarbeidet selv , sier Oddgeir Tobiassen, fagsjef i Norske . Dette legger føringer for hvor omfattende rørleggerarbeid som kan utføres , samt. Men husk at du blir personlig ansvarlig for at arbeidet er utført i henhold til . GJØR-DET- SELV : Du kan gjøre ganske mye selv når du pusser opp,.


Vi vil gjerne gjøre alt når vi gjør det selv.

Men når det gjelder faste installasjoner av VANN og STRØM må du ha hjelp av en rørlegger eller . Det kan koste deg dyrt hvis du velger å utføre rørleggerarbeidet selv. Det viktigste er ikke å sjekke røranlegget etter et visst antall år, men å .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg