onsdag 3. mai 2017

Membran bad regler

I dag kan du i teorien i stor grad pusse opp badet på egenhånd. Men da blir du samtidig personlig ansvarlig for at arbeidet er utført i henhold til gjeldene regler. Ingenting er viktigere enn membran når det gjelder å fuktsikre badet.


Et tørt og trygt bad er viktig – og det er ditt ansvar som huseier at badet holder tett. Her er tipsene og reglene du må kunne før du setter i gang. Få et tørt og trygt bad med riktig membran.

Sikkert mange andre poster om teamet. Trenger man ikke såkalt vårroms sertifikat for å legge. Ny membran og fliser på eget bad lengre?


For å bygge et trygt og damptett bad er det mange hensyn som må tas. Våtromsmembranen sikrer deg mot vannskader på badet. Etter en periode med svært strenge regler for hva den nevenyttige huseier får lov til å ta seg til på eget baderom , er reglene myket opp, og det er igjen mulig. Så er det samme prosedyre som sist: To tykke lag med membran.


Byggebransjens våtromsnorm forklarer reglene og viser løsningene som. Ved oppussing av baderom gjelder kravene så langt det er mulig og slik at.

Krav til rom som membran legges : Bad og vaskerom skal ha godkjent sluk med klemring, og gulvet tilstrekkelig fall mot sluket. Før membranen legges: Underlag. Skal du pusse opp badet må du som regel bytte membran , men det finnes også unntak fra regelen. Det kommer an på badets alder og . Det er mange regler å forholde seg til før man går løs på sitt eget baderom. Jeg har tidligere skrevet om oppussing av bad og bytte av membran.


Men, som du sikkert har erfart, det er ingen regler helt uten unntak. Det er ikke nevnt ett ord om membraner på gulv og vegg. Det er ingen regler mot å skifte farge på overflatene i et våtrom. Det nyeste regelverket er TEK17. TEKer tidligere regelverk.


Eksisterende bad trenger også god ventilasjon. Membranen er det vanntettende sjiktet på gulv og vegger i våtrom. Rom med høy fuktbelastning 541. Golv i bad og andre våtrom 541. Sluk og overgang mellom membran og sluk 543.


Det nevnes ikke fall på membran ). Fall mot sluk på minimum . Mangler: regler Membran?

Bufret Såfremt flisleggeren eller hvem det nå er som legger membran på badet gjør en. Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her ). Her i huset er det brukt banemembran på gulv og smøremembran på vegg. Les mer om totalrenovering av bad eller bygging av helt nytt bad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg