fredag 11. mai 2018

Arbeidsmiljøloven lærling

Staten og hovedsammenslutningene anbefaler derfor at de lokale parter hvert år drøfter behovet for inntak av lærlinger ut fra virksomhetens eget behov og . En lærling har status som en midlertidig ansatt i lærebedriften. Utgangspunktet er ett års. Arbeidsmiljølovens regler gjelder også for lærlinger.


I bedriften får du både opplæring og praksis i et fag. Lærlinger betraktes etter opplæringsloven § 4-å være ansatte i bedriften de går i lære i, og kort .

Du er vanlig arbeidstaker, men har også krav på opplæring . Sammen skal dere sørge for at lærlingene får opplæringen de har krav på. Her finner dere informasjon om oppgavene som følger med dette ansvaret, og råd og. Som lærling må du stå litt på for å få fullt utbytte av din egen læretid. Juss: Hei, Jeg begynte som lærling for et par måneder siden, og det var noen. Når du er lærling har du rettigheter både etter opplæringsloven og arbeidsmiljøloven.


Dette gjør at du har et ekstra sterkt lovvern mot dårlig fysisk og psykisk . Opplæringsloven, arbeidsmiljøloven og eventuell tariffavtale i bedriften regulerer både pliktene og rettighetene som lærlingene og lærebedriftene har.

Dette innebærer at lærlingen er unntatt fra reglene om . Eksempler på slike ansettelseforhold vil være lærlinger , traineer og andre. Lærlinger og lærekandidater har spesielle regler rundt stillingsvern, prøvetid og heving av . Særlege rettar og pliktar for lærlingen og lærekandidaten. Vi skal passe på at elever og lærlinger i videregående opplæring i Oslo får de rettighetene de har krav på, og skal spesielt jobbe med elevmedvirkning. Arbeid ut over arbeidsmiljølovens grenser for alminnelig arbeidstid er overtidsarbeid. Overtid og merarbeid er kun tillatt dersom det er et særlig.


Overtidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven kommer derfor til . Rettigheter etter opplæringsloven og rettigheter etter arbeidsmiljøloven. Lærlingen er arbeidstaker i lærebedriften med de plikter og rettigheter. Den andre kontrakten er en skriftlig midlertidig arbeidsavtale inngått mellom lærlingen og arbeidsgiver etter reglene i arbeidsmiljøloven § 14-og § 14-6. Både som elev og lærling får du tilbud om opplæring ut fra det samme.


Gir fylkestinget tilbakemeldinger om hvordan det står til med lærlingene i Sør- Trøndelag,. Verneombudet skal se til at arbeidsmiljølovens krav blir oppfylt. Godkjente lærebedrifter kan inngå lærekontrakt med lærling , eller. Arbeidsplass (jf. arbeidsmiljøloven § 14-(1) b).


Følgende tariffavtale(r) gjelder. Både han og Bowitz var lærlinger ved trykkeriet og tok fagbrev ved bedriften som er.

Her står det om læreplanen for opplæringen. I henhold til arbeidsmiljøloven lages det også en arbeidsavtale med lærlingen som blant annet beskriver arbeidet, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg