tirsdag 13. februar 2018

Lærlinger og arbeidstid

Er elektro- lærling , jobber med et prosjekt med overtid timers dager dager i uka og skole fredag. Lønn- og arbeidstid for lærlinger. Lærlinglønnen vil ofte følge av en tariffavtale knyttet til bransjen og det aktuelle faget.


I prinsippet kan lønnen være gjenstand . Juss: Hei, Jeg begynte som lærling for et par måneder siden,.

Særavtale om lønns- og arbeidsvilkår for lærlinger og lærekandidater i. Hvis de unntaksvis blir pålagt overtidsarbeid (utover den alminnelige arbeidstid ),. Det er verdt å merke seg at det er gitt særskilte bestemmelser om arbeidstid for. Du har samme arbeidstid og samme rett til ferie og . Du finner mer informasjon om lønn, arbeidstid , ferie m. Som lærling må du stå litt på for å få fullt utbytte av din egen læretid.


Arbeidstid er all tid du er til disposisjon for arbeidsgiver, og den skal ikke.

Det skal normalt ikke være behov for at lærlinger jobber overtid. Overgang fra elev til lærling som arbeidstaker kan være stor for mange. Læretiden er fastsatt i lærekontrakten din ut fra en normal arbeidstid i . Arbeid ut over arbeidsmiljølovens grenser for alminnelig arbeidstid er overtidsarbeid.


Overtid og merarbeid er kun tillatt dersom det er et særlig. Lønnsnivået for lærlinger ble 1. Tillegg for overti skifttillegg og tillegg for forskjøvet arbeidstid. Det er OMF-Nord som tar seg av fordelingen av lærlinger til rederi. Vanligvis er arbeidstiden for lærlingene timers dag og timers uke. Vi skal passe på at elever og lærlinger i videregående opplæring i Oslo får de rettighetene de har krav på, og skal spesielt jobbe med elevmedvirkning.


Praksisforløp for lærlinger i barne- og ungdomsarbeiderfaget. I henhold til Hovedtariffavtalen, skal lærlingen ha tillegg for ubekvem arbeidstid. En lærekontrakt inngås når lærlingen følger vanlig læreplan og har bestått eksamen i fellesfagene.


Lærlingen følger vanlig arbeidstid med 3timer i uka. Noen hevder at lærlinger ikke behøver å være organisert fordi lærlingens.

Avtalefestede lønnsbestemmel- ser. Framo har lærlinger på alle våre avdelinger på Fusa, Flatøy, Florvåg og Holsnøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg