onsdag 25. mai 2016

Eldkvede gele

Liten ildkvede er en relativt vanlig prydplante i mange hager og kan plantes helt nord til Bodø og innover dalstrøkene på Østlandet, altså en ganske herdig . Jula nærmar seg og frysaren må ryddast for å gi plass til julematen. Difor kokte eg gele av rognebær og eldkvede i går. Chaemomeles speciosa (stor eldkvede ) - hvor da?


Er epla til lite ildkvede etandes?

På grunn av pektininnholdet er det en fordel å ettermodne fruktene noen dager innendørs før bruk, så ikke spritutrekket blir til gele. Gir også knakkende god gele og likør! Sil av vannet , som du selvfølgelig ta vare på for å lage gele ;-) , la det renne.


Chanomeles japonica Jeg har selv eldkvede i hagen, og her har den. Fruktene kan kokes til den nydeligste gele =konfekt med en helt spesiell . Oppskrifter for kvede gele. På myTaste vil du finne oppskrifter for kvede gele samt tusenvis av lignende oppskrifter.

Dagens eldkvede -busker er ikkje så høge, ei heller så kraftig . Storblomstret eldkvede med mørkerøde blomster i mai. Store frukter som kan brukes til gele når de blir modne. Vi sådde Chaenomeles japonicum (japansk eldkvede ) for mange år siden, men hadde ikke tålmodighet nok til å vente på at den ble stor nok.


Kok under lokk til væsken har tatt smak av kvede. Skamløse pralerier innlegg 3. Av disse kan du lage den nydeligste gele , enten til eget bruk eller som gave. Det finnes noe som heter Eldkvede på norsk.


De har sure frukter som egner seg godt til å lage gele. Eldkvede , Chaenomeles japonica, blir opp til en meter høy, og blomster tidlig. Epleformet frukt fra liten ildkvede – ypperlige til gel men kan bli en vid og . Nå begynner eldkvede å blomstre snart her hjemme også.


Mmm… Eldkvede - ser danskene lager gele av den på høsten. Kan anbefale kvedegele til alle typer ost, . Gammel litt glemt frukt som ser fristende . Lang blomstringstid med lysende røde blomste.

Sure eplefrukter til gele o. Eldkvede curious explore on Lookinsta - Online Instagram Explorer see. Syltetøy har mindre fast kosistens . Det kan lagast gele av frukta som kjem. Noen kaller det for ELDKVEDE.


De skal visst være best etter ei frostnatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg