mandag 28. mars 2016

Inr måling

INR er en internasjonalt standardisert skala for måling av protrombinti blodets koagulasjonstid. INR -skalaen brukes ved oppfølging og . Man måler medikamentets virkning (dets blodfortynnende evne) i en vanlig blodprøve. Svaret oppgis i en skala som heter INR (international normalized ratio ). INR står for Internasjonal Normalisert Ratio og er egentlig en benevnelse.


Måling av INR er ikke måling av ett enkelt stoff, men av en reaksjonstid.

OR, Brosstad F, Hveding K et al. Det er antatt at – av dem som får warfarin, kan måle INR -nivået selv. I Danmark, Tysklan Østerrike, Irland og Storbritannia kan . INR er kun standardisert for å måle effekten av antikoagulasjonsbehandling med warfarin og ikke for de nye perorale antikoagulasjonsmidlene . Krav til PNA INR ble etablert av en spesial komité: Kvalitetskrav og kvalitetsvurdering for hyppig utførte analyser i allmennpraksis.


Medisinsk avdeling UNN og NOKLUS arrangerer kurs for at de som er avhengig av antikoagulasjonsbehandling selv kan måle PT- INR verdier og dosere . Resultatene kan rapporteres til din lege, eller brukes til å . Ved en rekke laboratorier her i landet har man erfart at man ved å bytte til det nye reagenset oppnår høyere verdier, men bare i det høye INR -området.

PT ( INR ) måles etter aktivering av koagulasjon med humant rekombinant tromboplastin. Jeg skulle følges opp relativt hyppig på sykehus ( pga. tidligere hjerneblødning), 2x pr uke til nivået INR hadde . Den blir vanligvis målt hos fastlegen. Hvor hyppig det er nødvendig å måle INR varierer fra person til . INR (internasjonalt standardisert skala for måling av protrombintid) er en internasjonal enhet for å angi kogulasjonstid.


Sørlandet sykehus vil vurdere tiltak, for at flere pasienter, som går på. INR - måling for selvmedisinering. PT- INR måler aktiviteten av koagulasjonsfaktorene II, VII, og X. Analyseprinsippet er klotbasert. Reaksjonen starter ved at plasma fortynnet med . Blodfortynning med marevan redder mange liv, men er også farlig. Monitorering av behandling: − Måler PT- INR = tiden det tar før blodet levrer seg.


PT- INR øker = tiden det tar før blodet levrer seg øker. Studier viser at egenmåling av INR er like nøyaktig som måling foretatt på sykehus og i. Doseringen av warfarin styres etter nivået av INR i blo som er et anslag over hvor raskt blodet koagulerer. Kontrollen skjer hos lege. Marevan-brukere må måle INR jevnlig . Før eventuell oppstart av Eliquis må lever- og nyrefunksjonen .

INR -apparat til egenmåling, med forbruksmateriell. Rask og enkel måling av PT( INR ) i forbindelse med dosering og oppfølging av warfarinbehandling på legekontor, i omsorgstjenesten eller til egenmåling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg