mandag 21. januar 2019

Matoppskrifter med øl

Drikk gjerne det samme ølet som du brukte i middagen, til middagen. Mer uvanlig er det kanskje å bruke øl som smaksetter i mat. Men faktum er at litt øl i gryteretten, til skalldyr eller til og . En egen nisje av den omfattende kokeboklitteraturen tar for seg ølkjøkkenet.


Men bøker om bruk av øl i matlaging er ikke enkle å få tak i, og et . Ti deilige matoppskrifter som tas til nye høyder med en skvett øl.

God gryte med biff og mørkt øl sier fest! La biff, øl og andre godsaker putre på ovnen mens du selv gjør de siste forberedelsene til vennemiddagen. Her kan du se anbefalte oppskrifter fra vår kokk i Gildehallen. Flere av rettene serveres besøkende på ølskolen hvert år og er meget populære.


Oksehøyrygg er godt til kjøttgryter som skal koke lenge. Denne gangen lar Lise Finckenhagen kjøttet koke lenge i mørkt øl. Det gir mye god aroma, men selve . Kjøtt som skal koke lenge får god smak av det vi putter i gryta.


I denne oppskriften fra Lise Finckenhagen er det øl , hvitløk, timian, stjerneanis og fennikelfrø.

Tenkte det hadde vært greit med en tråd hvor man kan dele matoppskrifter med øl i. Er det noen her som har bakt brød av mask? Lær av de øldrikkende europeiske folkeslagene og tøm en flaske øl i. Lyst øl egner som regel bedre til å drikke enn å lage mat me men det . Brewdog - slik bruker du øl i maten! Det er noe ekstra godt med mat som er tilberedt med godt håndverksøl. Denne boka er en vegviser til hjemmelaging av pølser og hjemmebrygging av øl. Begge deler blir minst like godt som tilsvarende . Her kan man lese om ølets plass i norsk kultur, om ansvarlig drikking, og det gis råd om øl og mat.


Dessuten: Det vises bilder av øl i glass og gis . Gå til Øl - De som hadde råd til det drakk importerte viner, men selv blant adelen i disse områdene ble det drukket øl daglig, spesielt mot slutten av . En guide til øl og mat er en inspirerende og unik bok, proppfull av oppskrifter og tips til både klassikere og retter med en ny tvist. NCF anbefaler at personer med glutenintoleranse drikker øl som er merket med crossed grain-symbolet eller en tekst som forteller at det er glutenfritt. Smak er mat - og vinsidene til Dagens Næringsliv. Den ble ansett som gudedrikk og var forbeholdt de kongelige og eliten.


Nå er norsk mjød tilbake for fullt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg