tirsdag 11. september 2018

Reparere skadet tannemalje

Omfattende syreskader der mye emalje er gått tapt, kan være kostbart å reparere. Det er derfor lurt å være tidlig ute og stanse utviklingen av disse skadene. Går det an å få lagt på et ekstra belegg emelje bak på syreskadde fortenner?


Jeg har i perioder kastet opp mye, og fortennene min er blitt . Dårlig tannemalje på åring innlegg 24.

Flere resultater fra forum. Bufret Hvis du har smurt av bare et lite stykke tannemalje , kan tannlegen din reparere skadene med fylling. Hvis reparasjonen er til en fremre tann eller kan ses når du. Sur drikke tærer på tannemaljen og kan gi syreskader.


Oppsøk profesjonell hjelp slik at du får muligheten til å reparere tennene best mulig. Store og dyre reparasjoner må ofte til for å bøte på skadene. Syreskadene gjør at tannemaljen tæres bort.


Emaljen som er skadet av syreskader vil ikke gro tilbake igjen, men det betyr ikke at man ikke kan forebygge videre skader eller reparere skader som allerede har skjedd.

Tenner som er skadet , kan vanligvis repareres - i første omgang med plastfyllinger. Når tannemaljen utsettes for syre, skjer det nemlig en oppløsning av kalk fra tannens overflate. Hvis du i tillegg skjærer tenner, vil skadene oppstå enda raskere.


Tennene kan ikke repareres av seg selv! Dette er grunnen til at kroppen vår selv ikke erstatter eller reparerer tannemaljen om den blir skadet. Og fordi vi lever lengre nå enn før, blir det . Nederst ved tannrøttene har vi celler som kan gi en viss reparasjon , men ikke. Hun forteller at de fleste av skadene vi får på tennene leger seg selv før . Mineralisering av tannemaljen på voksentennene starter ved fødselen for.


Disse drikker har så høy pH (lite syre) at de ikke kan skade emaljen selv. H under fører til at tannemaljen går i oppløsning. Kremen skal ha samme kjemiske struktur som tannemalje , og. Jeg aner ikke hva skadene kommer av,da jeg ikke drikker mye. Man kan bruke kroner på de tennene som ikke lar seg reparere på annet vis, . Dette ødelegger både tenner, tannemalje og tannkjøtt, og er kanskje enda mer.


Tannemaljen tæres rett og slett bort.

Det benyttes til å reparere tenner som er frakturert eller skadet av et hull. En krone er en tannrestaurering som brukes dersom tannen er så skadet at den ikke kan. Fluor styrker tannemaljen og er derfor viktig for forebygging av karies.


Hvordan reparere tannemaljen. Et overskudd av fluor kan til tider gi mer skade enn godt, som fluorose, spesielt hos barn. Legen din kan også foreskrive deg . Under uheldige omstendigheter kan det komme skade på din tann. Skaden kan være som følge av at tennene truffet av en gjenstan eller at kjevene føres . Skadet eller slitte tenner – slitte eller skadete fortenner får et nytt utseende ved hjelp av tannfasetter. I noen tilfeller kan skader imidlertid behandles ved hjelp av.


Det kan være arvelig, skyldes skade , hurtig vekst, feilernæring, hormonell ubalanse. Fluorix gjør tannemaljen hardere og mer motstandsdyktig mot syreangrep og er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg