mandag 16. oktober 2017

Tannemalje skade

Sur drikke tærer på tannemaljen og kan gi syreskader. Dersom du har eller har hatt spiseforstyrrelser kan tennene dine ha fått store skader. Kan oksygenmangel under fødsel forklare skader på tannemaljen ? De aller fleste barn får nok oksygen under fødselen.


Hyppig inntak av brus, juice og sportsdrikker kan over tid gi store skader på tennene. Omfattende syreskader der mye emalje er gått tapt, kan være kostbart å .

Elektrisk tannbørste og tanntråd kan føre til mer skade enn nytte. Mitt barn på år har fått påvist medfødt tannemalje skade. Har en tann som er på vei ut som har et gult belegg. Noen som har erfaringer med . Syren gir permanent skade på tannemaljen.


Overflaten på emaljen blir myk og veldig sårbar for slitasje ved tannpuss og tygging. Når emaljen blir sprø, kan den. Syreskadene gjør at tannemaljen tæres bort. Emaljen som er skadet av syreskader vil ikke gro tilbake igjen, men det betyr ikke at man ikke .

Tannemaljen går nemlig i oppløsning når den stadig utsettes for drikkevarer. Du kan også begrense skaden ved å skylle munnen med rent vann etter at du har . Under uheldige omstendigheter kan det komme skade på din tann. Skaden kan være som følge. Det er tannemaljen som utgjør det harde belegget på tannoverflaten,. På den måten passerer væsken tennene uten å gjøre så stor skade , . Behandling av tannslitasje.


Tannslitasje i form av syreskader. Syre fra drikkevarer og mat kan skade dine tenner. Når tannemaljen utsettes for syre, skjer det . Men likevel ser vi en god del skader på tennene, sier tannlege Jon Arne Østgård hos.


Det er i hovedsak brus som får skylden for slike skader. Selv om lettbrus ikke inneholder sukker, kan det gjøre like stor skade på emaljen som sukkerholdig brus. Det gjelder også vann tilsatt smak, . Tenner som er skadet , kan vanligvis repareres - i første omgang med . Intrusjoner og eksartikulasjoner er de skader som oftest forårsaker. Pallesen avslutter med å si at hvis man i utgangspunktet har en sunn tannemalje , er saken en helt annen.


Så lenge ikke emaljen er skadet i . Går det an å få lagt på et ekstra belegg emelje bak på syreskadde fortenner?

Jeg har i perioder kastet opp mye, og fortennene min er blitt . Når jeg ser det hos pasienter, påpeker jeg at de har skader , og i noen tilfeller er det. Det går ikke an å bleke emalje som ikke er der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg