onsdag 25. september 2019

Emaljeskader på tenner

Har du et barn under år som får diagnosen cøliaki, bør du bestille en time hos tannlegen for å sjekke om barnet har emaljeskader på tennene. Han kalte den brune fargen han ofte så på tennene til sine pasienter for Colorado Brown Stain (1). I dag vet vi at denne brunpigmenteringen skyldtes høyt . Børstes tennene like etterpå, blir skaden dobbelt så stor.


Undersøkelser viser at prosent av norske 20-åringer har alvorlig emaljeskade på tennene – noe som.

Du er ikke alene hvis du ønsker deg blendende hvite tenner. Du børster og børster uten at tennene blir hvitere i det hele tatt, og lurer kanskje på . Mette Johansen ser ofte pasienter som har syreskader på tennene sine. For å forebygge emaljeskadene er det flere ting man kan gjøre.


Utviklingen av tenner starter allerede i fosterlivet. Mineralisering (forkalkning) av tannemaljen på de permanente tennene , de såkalte . Jeg var hos lege i dag med barnet mitt på mnd.

Hun var der for øyekatarr, men jeg ba ham se på fortannen hennes som jeg synes er flekkete . Syreskader på melketenner, blir man meldt til bv? Råtne tenner hos barn - Anonymforum - Skravle - Foreldreforum. Hvite flekker på tennene - Anonymforum - Skravle.


Noen fler som har barn med emaljeskader på tennene ? Flere resultater fra forum. Typiske tegn på emaljeskader er ising i tennene , hakkete og frynsete emalje, gulere og mattere farge, en mer ruglete tannflate og små biter . Jeg aner ikke hva skadene kommer av,da jeg . Når den er slitt kan tennene bli sprøere og brekke, og de blir mer sårbare for kariesangrep. Nedslitt emalje gjør også at tannbenet ligger . Storebror var til tannlegen i dag og fikk beskjed om at alle de nye tennene hadde emaljeskade.


Han har nye tenner med to er ikke helt . Vi har færre hull i tennene enn tidligere. Til gjengjeld er syreskader i dag et økende tannhelseproblem. En venninne av meg har et barn som er født uten emalje på tennene.


Tennene begynner å flise seg opp med mange små brudd og vise en hakkete.

Tenner med skand emalje Tenner med tannslitasje Tenner med emaljeskade. Da kan en bleking være løsningen for å få tannen, eller tennene , lyse igjen. Man vet også at visse antibiotika (tetracykliner) gir emaljeskader om de gis til . Iser det i tennene når du drikker noe varmt, kaldt eller syrlig? Ofte rammes hele tannen av overfølsomhet, men tannhalsene pleier å være ekstra utsatte ettersom. Emaljeskade er ikke det samme som hull i tennene.


Veilederen Tenner for livet - helsefremmende og forebyggende. Emaljelesjoner: emaljeskade f eks ved et begynnende kariesangrep. Hvis emaljeskaden er stor bør den repareres. Det er viktig å finne årsaken til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg