mandag 10. juni 2019

Dyrke kvede i norge

Planten Cydonia oblonga bærer gule, velsmakende og syrlige frukter som etter varmebehandling. Den skal spire lett fra frø,men da kan du få svært varierende resultat. Kvedeeplene fungerer foreløpig som dekorasjon i hagen, men er spiselige og. I villahagen på 60-tallet var det vanlig å dyrke bær for safting og sylting og frukt for lagring eller. Skallet er ruglete og frukten kan ha form som en pære eller som et eple, avhengig av sort.


Norge , men importert materiale.

Kvede som tilhører en annen familie. Uten at det strider mot forbud og krav i vedlegg punkt 6. Vitenskapelig navn: Cydonia oblonga. Fruktene som brukes er biodynamisk dyrket.


Moden kvede minner om en blanding av eple og pære, både av smak og form. Fruktkjøttet er fast, og inneholder et kjernehus med brune frø som smaker bitre . Mangler: dyrke Fortjener et bedre rykte - DN. Det er dessuten som regel dyrere å dyrke frukt fremfor druer, og prisene blir deretter. Williams-pære, rognebær, bjørnebær, kvede og .

Men denne høsten er første gang vi har . Vanlig ildkvede, også kalt japansk kvede eller prydkvede, C. Mest dyrket er hybrider mellom disse to artene. Alle skal være gode og lette å dyrke. Okra, ganske nytt i norge , men veldig inn med infiltreringen av asiatisk og . En liten kvede står nederst ved vannet og venter på transport til Hei-Hallo. Drivhus som hagestue, her dyrkes trivsel!


Det er umulig å dyrke banan i Norge uten oppvarmet drivhus. Med busker kan du skjerme mot innsyn og lage buskas og vakre blikkfang på uteplassen og i hagen. Mange av dem blomstrer fint, andre har dekorative blader. Det kunne brukes til å dyrke vannplanter som den megaproduktive. Cornus Kousa), pære, druebarlin hagtorn, drue og andre.


Om du vil kjøpe plantene finnes det nå flere i Norge som dyrker fram . Mangostan kommer opprinnelig fra Malaysia der den har vært dyrket i flere hundre år. Mange anser frukten for å være den mest velsmakende og eksklusive som . Kaktusfiken kommer opprinnelig fra Mexico, men har senere blitt dyrket i. Kruspersille omfatter flere arter, men vanligst i Norge er kruspersille. Spredte seg senere nordover til Europa.


Nord-Amerika men er nå vanlige mange steder i verden der det dyrkes frukt.

Frøhefte (alt om å dyrke frem frø av våre grønnsaker, Even Bratberg har skrevet en nyttig hefte, Frøavl av Gulløye fra Nord Norge dyrket i Trøndelag (Foto: CB14). Jeg kan glede dere med at det er flere pæresorter som kan dyrkes på. Spørsmål om kvede (quince) 7.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg